Få styr på dit regnskab

Uanset om du driver en enkeltmandsvirksomhed eller et selskab med mange ansatte, er det enormt vigtigt, at du har styr på dit bogholderi. Det betyder med andre ord, at du skal sørge for at få bogført løbende og ikke først til ære for revisoren, når regnskabsåret er gået. Hvis du har svært ved at få dit bogholderi ført ajour, kan det være nødvendigt at få hjælp udefra og her kan lej en controller være en løsning. Der er flere årsager til vigtigheden af et ajourført bogholderi:

Rettidig betaling:

Som virksomhed modtager du regninger og disse skal selvfølgelig betales rettidigt. Det klares ved at få betalingen afsted fra banken, eventuelt via et kreditorsystem, hvis du har en større virksomhed. Men det er også nødvendigt at få bogført betalingen i dit bogføringssystem, så din bank stemmer i bogholderiet.

Løbende afstemning:

I den nye bogføringslov, der netop er blevet vedtaget, er det et krav, at der foretages løbende afstemninger. Det betyder, at SKAT kan komme på uanmeldt besøg og bede om at få forelagt dokumentation for afstemninger. Det er derfor ikke tilstrækkeligt at lave bankafstemning, momssandsynliggørelse, lønafstemning, mv. når året er gået. 

Likviditetsstyring:

Hvis ikke du har bogført op og afstemt din bank, er det næsten umuligt for dig at holde øje med likvidberedskabet i din virksomhed. Saldoen på banken kan se fin ud, men likviditeten kan alligevel være belastet, hvis du har modtaget nogle store regninger, der skal betales eller, hvis der skal afregnes moms, betales terminsydelser, osv. inden for nærmeste fremtid. Så er det vigtigt at have styr på, hvad der når at komme ind af indtægter, hvor store udgiftsposter der kommer, og hvad der er af eventuel trækningsret på en kassekredit.

Professionalisme:

Det vider om professionalisme og seriøsitet, at man kan fremvise et ajourført bogholderi. Både over for bankforbindelser, som har brug for at få dokumenteret, at der er styr på forretningen og over for revisor som skal erklære sig om virksomhedens fremtidige overlevelsesevne.

Lej en controller

Hvis der i en periode er meget pres på i bogholderiet, fx pga. syge medarbejderne, ekstra arbejdspres, el lign. så kan det give rigtig god mening at alliere sig med en bogholder, controller, el. lign. udefra, som kan hjælpe med at komme i bund og eventuelt også hjælpe med at få struktureret nogle bedre systemer. Hvis opgaverne er vokset dig over hovedet, kan det være svært at få struktureret hvad der skal prioriteres først og her kan det være en fordel, hvis en udefrakommende hjælper med overblikket.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *